neděle 20. října 2019

Čokoládová roláda


Pro případ, že byste sobě nebo svému okolí chtěli pro jednou osladit život.



Co potřebujeme? (1 roláda)

  • 5 lžic kokosu
  • 5 vajec
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 150 g ricotty nebo mascarpone
  • 150 g tvarohu ve vaničce
  • 70 g čokolády s obsahem kakaa alespoň 70%
  • kokos/kokosové chipsy na dozdobení
Postup:

  1. Žloutky odděl od bílků. Troubu zapni na 200 st., aby se stihla předehřát.
  2. Z bílků a špetky soli vyšlehej tuhý sníh.
  3. Do sněhu opatrně vmíchej cukr a kokos a poté i žloutky.
  4. Těsto vlij na menší plech vyložený pečícím papírem a dej ho péct do trouby na cca 6 minut.
  5. Těsto i s pečícím papírem sroluj a takto jej nech vychladnout. Mezitím si připrav náplň.
  6. Tvaroh smíchej s ricottou nebo mascarpone a ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládou. Podle chuti můžeš krém dosladit medem nebo třeba čekankovým sirupem, klidně ji ale můžeš nechat tak, jak je.
  7. Vychladlou roládu narovnej a rovnoměrně ji potři krémem. Část krému si odlož bokem.
  8. Roládu opět sroluj a potři ji odloženým krémem. Na závěr ji můžeš posypat trochou kokosu nebo kokosovými chipsy. Nech ji vychladit v lednici alespoň hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)