Medvědí česnek je v plné síle, přidej ho například i do této skvělé zeleninové polévky. Zeleninu si nachystej předem, ať ji pak můžeš jen rychle přidat do hrnce.
Co potřebujeme? (4-5 porcí)
- lžičku ghí/másla
- 2 cukety
- 2 stroužky česneku
- 1 větší cibuli
- svazek medvědího česneku (nešetři s ním)
- 200 g čerstvého špenátu
- 0,5 l zeleninového nebo masového vývaru
- sůl, pepř
- 200 ml smetany na vaření (tučnost podle vaší chuti a potřeby), klidně použij i smetanu rostlinnou, pak bude při použití zeleninového vývaru polévka veganská
- V hrnci orestuj na ghí na kostičky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidej na plátky nakrájený česnek a minutku restuj.
- Do hrnce přidej nasekaný medvědí česnek, špenát, na kostky nakrájenou cuketu a vývar.
- Polévku zahřej těsně pod bod varu (v tomto případě polévka vůbec vařit nebude, zkus si to opravdu pohlídat) a nech ji takto táhnout cca 10 minut do změknutí cukety.
- Polévku vlij do výkonného stolního mixéru (v případě nouze postačí i tyčový mixér, musíš však počítat s tím, že nebude tak "nadýchaná"a krémová) a rozmixuj ji dohladka.
- Rozmixovanou polévku vlij zpět do hrnce a krátce ji prohřej. Během toho ji dochuť solí a pepřem a na závěr ji zjemni smetanou. Skvěle chutná i s krutony či slanou granolou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)