úterý 21. dubna 2020

Cuketová polévka s medvědím česnekem


Medvědí česnek je v plné síle, přidej ho například i do této skvělé zeleninové polévky. Zeleninu si nachystej předem, ať ji pak můžeš jen rychle přidat do hrnce.
Co potřebujeme? (4-5 porcí)
  • lžičku ghí/másla
  • 2 cukety
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší cibuli
  • svazek medvědího česneku (nešetři s ním)
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 0,5 l zeleninového nebo masového vývaru
  • sůl, pepř
  • 200 ml smetany na vaření (tučnost podle vaší chuti a potřeby), klidně použij i smetanu rostlinnou, pak bude při použití zeleninového vývaru polévka veganská
Postup:
  1. V hrnci orestuj na ghí na kostičky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidej na plátky nakrájený česnek a minutku restuj.
  2. Do hrnce přidej nasekaný medvědí česnek, špenát, na kostky nakrájenou cuketu a vývar.
  3. Polévku zahřej těsně pod bod varu (v tomto případě polévka vůbec vařit nebude, zkus si to opravdu pohlídat) a nech ji takto táhnout cca 10 minut do změknutí cukety.
  4. Polévku vlij do výkonného stolního mixéru (v případě nouze postačí i tyčový mixér, musíš však počítat s tím, že nebude tak "nadýchaná"a krémová) a rozmixuj ji dohladka.
  5. Rozmixovanou polévku vlij zpět do hrnce a krátce ji prohřej. Během toho ji dochuť solí a pepřem a na závěr ji zjemni smetanou. Skvěle chutná i s krutony či slanou granolou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)