Dančí medailonky se žampionovou omáčkou
Zvěřinu mám ráda, najít dobrý netradiční recept ale není úplně jednoduché. Tyto medailonky si však zamilujete, za to vám ručím:)
Co potřebujeme?:
- 800 g dančího masa (ideálně ze hřbetu)
- 450 g žampionů
- 1 lžíci plnotučné hořčice
- sůl,pepř, šťávu z jednoho citrónu
- 150 ml bílého vína
- čerstvou majoránku a tymián, sušený rozmarýn
- 3 lžíce oleje
- těstoviny
- 1 cibuli
- 1 nízkotučnou zakysanou smetanu
-
Dančí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na menší medailonky. Připravíme si marinádu- čerstvé bylinky nasekáme, k nim přidáme sušený rozmarýn, hořčici, citrónovou šťávu, 50 ml vína, sůl a pepř. Do této marinády medailonky vložíme, promícháme, aby se spojily chutě a necháme odležet v lednici alespoň 2 dny (pokud nemáte čas, můžete marinování zkrátit na den).
-
Maso vložíme i se zbylou marinádou na grilovací pánev a pomalu ho opékáme po obou stranách asi 15-25 minut, dokud není maso měkké a propečené.
-
Cibuli si nakrájíme na kostičky, zpěníme ji v hluboké pánvi na troše vody nebo na lžíci másla. Jakmile zesklovatí, přidáme žampiony nakrájené na plátky a vše podlijeme vodou. Přidáme 100 ml vína, sůl, pepř a trochu mletého kmínu. Vše necháme dusit pod pokličkou, podle potřeby dolijeme vodou. Jakmile jsou žampiony měkké, přimícháme do omáčky kysanou smetanu a necháme ji ještě chvíli prohřát. Dančí steaky podáváme s těstovinami a připravenou houbovou omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)