pondělí 28. ledna 2013

Kuřecí sekaná s čerstvým špenátem

Kuřecí sekanou mám velmi ráda, a proto mám hned několik variací , tak vás seznámím se špenátovou verzí.

Co pořebujeme?
  • 500 g mletého masa z kuřecích prsíček
  • 1 kornspitz (či jiný celozrnný rohlík)
  • 150 ml mléka
  • 4 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 200 g čerstvých špenátových listů
  • sůl, pepř, čerstvé oregano

  1. Kornspitz si nakrájíme na kostičky, zalijeme ho mlékem a necháme chvíli odstát. Mezitím si v mlýnku na maso pomeleme kuřecí maso. Maso osolíme, opepříme, nastrouháme do něj česnek a přidáme čerstvé oregano spolu s namočeným kornspitzem, natrhaným špenátem a vajíčkem a vše pořádně rukama promícháme.
  2. Sekanou dáme na plech vyložený pečícím papírem, který si můžeme mašlovačkou potřít olejem a vytvarujeme rukama šišku. Aby nám sekaná při pečení držela tvar, můžeme si pomoct špejlemi. Pečeme na 180 °C asi 35 minut. Podáváme s pečenými brambory nebo chlebem a s nakládanými okurkami.

    inspirace na www.receptyprodeti.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)