Kuřecí sekaná s čerstvým špenátem
Kuřecí sekanou mám velmi ráda, a proto mám hned několik variací , tak vás seznámím se špenátovou verzí.Co pořebujeme?
- 500 g mletého masa z kuřecích prsíček
- 1 kornspitz (či jiný celozrnný rohlík)
- 150 ml mléka
- 4 stroužky česneku
- 1 vejce
- 200 g čerstvých špenátových listů
- sůl, pepř, čerstvé oregano
-
Kornspitz si nakrájíme na kostičky, zalijeme ho mlékem a necháme chvíli odstát. Mezitím si v mlýnku na maso pomeleme kuřecí maso. Maso osolíme, opepříme, nastrouháme do něj česnek a přidáme čerstvé oregano spolu s namočeným kornspitzem, natrhaným špenátem a vajíčkem a vše pořádně rukama promícháme.
-
Sekanou dáme na plech vyložený pečícím papírem, který si můžeme mašlovačkou potřít olejem a vytvarujeme rukama šišku. Aby nám sekaná při pečení držela tvar, můžeme si pomoct špejlemi. Pečeme na 180 °C asi 35 minut. Podáváme s pečenými brambory nebo chlebem a s nakládanými okurkami.
inspirace na www.receptyprodeti.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)