Celozrnné tortelliny s ricottou a rajčatovou omáčkou
Je to trošku pracnější recept,nad kterým nějaký ten čas v kuchyni strávíte,ale vyplatí se to:)Co potřebujeme?
- 3 vejce
- 280 g celozrnné mouky
- podle potřeby vodu
- lžíci oleje
- 200 g ricotty
- 2 balení rajčatového pyré
- sůl, pepř, bazalku, česnek podle chuti
- cibuli
- parmezán
-
Mouku rukama uhněteme s vajíčky, solí, olejem a vodou.Těsto musí být tuhé. Jakmile ho vypracujeme, dáme ho odpočinout alespoň na 15 minut do lednice.
-
Mezitím si připravíme omáčku - na lžíci oleje osmahneme cibulku nakrájenou na malé kousky. Přidáme rajčatové pyré, sůl, pepř, utřený česnek a bazalku. Vše necháme chvíli prohřát, aby se nám spojily všechny chutě.
-
Těsto si rozválíme na tenký plát a vykrojíme zhruba stejné čtverečky. Na ně dáme lžičku ricotty, těsto přeložíme na trojúhelníčky, pořádně spojíme a obtočíme kolem prstu (spoje opět pořádně stlačíme prsty, aby tortelliny držely v požadované formě). Takto připravené tortelliny vhodíme do vroucí vody a vaříme je asi 4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Tortelliny podáváme s rajčatovou omáčkou a parmezánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)