středa 30. ledna 2013

Celozrnné tortelliny s ricottou a rajčatovou omáčkou

Je to trošku pracnější recept,nad kterým nějaký ten čas v kuchyni strávíte,ale vyplatí se to:)

Co potřebujeme?
  • 3 vejce
  • 280 g celozrnné mouky
  • podle potřeby vodu
  • lžíci oleje
  • 200 g ricotty
  • 2 balení rajčatového pyré
  • sůl, pepř, bazalku, česnek podle chuti
  • cibuli
  • parmezán

  1. Mouku rukama uhněteme s vajíčky, solí, olejem a vodou.Těsto musí být tuhé. Jakmile ho vypracujeme, dáme ho odpočinout alespoň na 15 minut do lednice.
  2. Mezitím si připravíme omáčku - na lžíci oleje osmahneme cibulku nakrájenou na malé kousky. Přidáme rajčatové pyré, sůl, pepř, utřený česnek a bazalku. Vše necháme chvíli prohřát, aby se nám spojily všechny chutě.
  3. Těsto si rozválíme na tenký plát a vykrojíme zhruba stejné čtverečky. Na ně dáme lžičku ricotty, těsto přeložíme na trojúhelníčky, pořádně spojíme a obtočíme kolem prstu (spoje opět pořádně stlačíme prsty, aby tortelliny držely v požadované formě). Takto připravené tortelliny vhodíme do vroucí vody a vaříme je asi 4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Tortelliny podáváme s rajčatovou omáčkou a parmezánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)