čtvrtek 17. ledna 2013

Losos na pomerančích

 

Hádejte, jak vypadala naše štědrovečerní večeře:)

Co potřebujeme?

  • 4 filety lososa bez kůže
  • šťávu z jednoho pomeranče
  • malé pomeranče
  • sůl, pepř
  • 200 ml červeného vína
Pomeranče oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Lososa osolíme, opepříme a položíme ho na pomerančová kolečka rozložená na dně zapékací mísy. Na povrch ryby vymačkáme šťávu z pomeranče a vše zalijeme sladkým červeným vínem, přikryjeme a pečeme v troubě na 180 °C asi 15-25 minut.
Losos nejlépe chutná s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo americkými bramborami

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)