středa 13. března 2013

Jáhelník s kysaným zelí

Další ze série bezmasých obědů

Co potřebujeme?
  • 180g jáhel
  • 200g kysaného zelí
  • lžíci koření horalka
  • sůl,pepř,bazalku
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 bobkový list
  • 1 cibuli
  • 3 menší nebo 2 velká vejce
  • 200g uzeného tofu
Jáhly zalijeme 750ml studené vody,přidáme veškeré koření a necháme  je povařit (za občasného míchání),dokud se voda nevyvaří. Poté z jáhel vyjmeme bobkový list.Cibuli a tofu si nakrájíme na jemno, kysané zelí bez nálevu překrájíme na menší kusy a přimícháme k jáhlovové směsi,kterou  na závěr dochutíme sojovou omáčkou, poté přidáme žloutky.Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do jáhelníku. Směs dáme do zapékací misky a pečeme při 200 stupních zhruba 40 minut.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)