Jáhelník s kysaným zelí
Další ze série bezmasých obědů
Co potřebujeme?
- 180g jáhel
- 200g kysaného zelí
- lžíci koření horalka
- sůl,pepř,bazalku
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 bobkový list
- 1 cibuli
- 3 menší nebo 2 velká vejce
- 200g uzeného tofu
Jáhly zalijeme 750ml studené vody,přidáme veškeré koření
a necháme je povařit (za občasného míchání),dokud se voda nevyvaří. Poté z jáhel vyjmeme
bobkový list.
Cibuli a tofu si nakrájíme na jemno, kysané zelí bez nálevu
překrájíme na menší kusy a přimícháme
k jáhlovové směsi,kterou na závěr dochutíme sojovou
omáčkou, poté přidáme žloutky
.Z
bílků si ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do jáhelníku.
Směs dáme do zapékací misky a pečeme při 200 stupních zhruba 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)