neděle 17. března 2013

Ovesný koláč 

Vzhledem k tomu, že tentokrát koláč fotila maminka, tak je kvalita...nevalná:). Nicméně chuť je skvělá a je to jeden z nejčastějších koláčů, který děláme.

Co potřebujeme?

  • čerstvé ovoce libovolného množství a druhu (velmi dobré jsou banány,jahody,borůvky,jablka,kiwi nebo například hrozny)-platí, že čím víc ovoce do koláče dáme, tím je šťavnatější
  • 250g ovesných vloček
  • 3 lžíce medu
  • 750 ml mléka
  • 80g  rozinek
  • dle chuti oříšky
  • skořice
  • 1 vejce
  1. Vločky smícháme  ve větší míse s mlékem,rozinkami a skořicí a necháme je 2 hodiny odstát.Je nutné tuto dobu dodržet,aby vločky pořádně nabobtnaly.

  2. Po 2 hodinách přidáme k vločkám med a jakékoli nasekané oříšky v libovolném množství.Dále přidáme nakrájené ovoce (aspoň 400 g by se v koláči mělo objevit:),vejce, med a poté těsto vlijeme do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem. Pečeme při 190 stupních dokřupava(cca 40 min).

    Málem bych zapomněla-inspirace na mém "mateřském blogu" www.papameblog.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)