Ovesný koláč
Vzhledem k tomu, že tentokrát koláč fotila maminka, tak je kvalita...nevalná:). Nicméně chuť je skvělá a je to jeden z nejčastějších koláčů, který děláme.Co potřebujeme?
- čerstvé ovoce libovolného množství a druhu (velmi dobré jsou banány,jahody,borůvky,jablka,kiwi nebo například hrozny)-platí, že čím víc ovoce do koláče dáme, tím je šťavnatější
- 250g ovesných vloček
- 3 lžíce medu
- 750 ml mléka
- 80g rozinek
- dle chuti oříšky
- skořice
- 1 vejce
-
Vločky smícháme ve větší míse s mlékem,rozinkami a skořicí a necháme je 2 hodiny odstát.Je nutné tuto dobu dodržet,aby vločky pořádně nabobtnaly.
-
Po 2 hodinách přidáme k vločkám med a jakékoli nasekané oříšky v libovolném množství.Dále přidáme nakrájené ovoce (aspoň 400 g by se v koláči mělo objevit:),vejce, med a poté těsto vlijeme do menšího pekáčku vyloženého pečícím papírem. Pečeme při 190 stupních dokřupava(cca 40 min).
Málem bych zapomněla-inspirace na mém "mateřském blogu" www.papameblog.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)