Dýňový perník s čokoládou
Dýni nasladko jednoduše miluju!!Co potřebujeme?(na menší,hlubší pekáček)
- 350 g dýně hokkaido
- 4 lžíce třtinového cukru (množství uvádím odhadem,sladím totiž stévií)
- 200 ml červeného vína
- 250 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 kypřící prášek
- 2-3 lžíce oleje
- půl hrnku sekaných vlašských ořechů
- špetku soli
- 2 vejce
- 60-100 g minimálně 70% čokolády
- 2 lžíce perníkového koření
- 2 lžíce holandského kakaa
- na ozdobu plátky mandlí
-
Dýni omyjeme, zbavíme slupky a jadýrek a nastrouháme ji na hrubém struhadle (=nejotravnější fáze celého postupu, už bude jen lépe:). Poté ji smícháme s třtinovým cukrem, vínem, olejem, vajíčky, kakaem a kořením. Mouku prosajeme, přidáme k ní kypřící prášek a strouhané ořechy a opatrně ji přimícháme k dýňové části těsta.
-
Těsto vlijeme do menšího, hlubšího pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem, rovnoměrně ho rozetřeme a pečeme na 170 °C.
-
Po upečení si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a perník jí potřeme. Posypeme plátky mandlí a necháme v lednici ztuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)