sobota 16. února 2013

Celozrnný dort s tvarohem a ovocem

Opět (snad) potěším milovníky sladkého


Co potřebujeme?
  • 3 vejce
  • 60 g celozrnné mouky (jemně mleté)
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 balení kypřícího prášku
  • 2 měkké tvarohy
  • 1 nízkotučnou smetanu
  • 7 g agaru
  • ovoce dle chuti-nejlépe kiwi,jahody,banán
  • ovocnou želatinu

  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme hustý sníh, do něj opatrně zamícháme cukr a žloutky a nakonec mouku s kypřícím práškem do pečiva. Korpus vylijeme do vysypané nebo pečícím papírem vyložené dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Po upečení necháme korpus dobře vychladnout!
  2. Tvaroh ušleháme se smetanou (kdo má radši sladší chuť, může přisladit i tvaroh, není to však nezbytně nutné díky ovoci). Agar si rozpustíme ve 100 ml vody, necháme jej projít varem a vzniklou hmotu zašleháme do tvarohu, který se nám díky tomu krásně zahustí. Ovoce si nakrájíme na kousky a podle návodu si připravíme želatinu.
  3. Jakmile korpus vychladne, dáme na něj připravenou tvarohovou vrstvu, kterou rovnoměrně rozetřeme. Poklademe nakrájeným ovocem a na závěr vše zalijeme připravenou želatinou. Necháme ztuhnout v lednici a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)