neděle 17. února 2013

Lehká koprová omáčka s hovězím masem/ vejcem


Co potřebujeme?
  • 500 g hovězího masa / uvařená vajíčka
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce celozrnné mouky
  • 200 ml mléka
  • 120 ml smetany (extra light)
  • kopr
  • sůl, pepř
  • brambory

  1. Brambory si očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme je v osolené vodě s kmínem. Mezitím zalijeme hovězí maso vodou a uvaříme ho doměkka (nejlépe v tlakovém hrnci). Z oleje a mouky si poté uděláme jíšku, tu smícháme s připraveným vývarem, přidáme sůl, pepř a mléko a omáčku chvíli povaříme na mírném plameni.
  2. Kopr jemně nasekáme,svaříme ho s octem a následně přidáme do omáčky, kterou nakonec zjemníme smetanou. Servírujeme s vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem a s bramborami.

2 komentáře:

  1. Ráda bych se přidala ke sledování Tvého povedeného blogu, máš tu moc sympatické recepty, ale buď jsem slepá nebo prostě nevidím nikde v panelu tu možnost. Nepřidala by si ji tam? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. přiznávám zcela dobrovolně, že technické možnosti tohoto blogu objevuju každý den a nestačím se divit:) Snad jsem tvoji žádost dobře pochopila,snažila jsem se jí vyhovět.Ale protože nejsem (bohužel) žádný IT génius,nejsem si úplně jistá, zda se mi to skutečně povedlo:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)