pátek 22. února 2013

Indonézská rýže s makrelou


 Poslední číslo Albert magazínu bylo skutečně velmi inspirativní...posuďte sami

Co potřebujeme (na 3 porce)?

  • 1 lžíci oleje
  • 2 vejce
  • 180 g rýže
  • sůl, pepř, sójovou omáčku, kari
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 uzenou makrelu (alespoň 200 g masa)
  • 1 cibuli

  1. Vejce si rozklepneme do hrnečku a vidličkou je rozšleháme. V pánvi si rozehřejeme olej a vejce do ní vlijeme. Omeletu opečeme z obou stran, poté ji vyjmeme a nakrájíme ji na proužky.
  2. Rýži uvaříme ve vodě se solí a kari kořením dle návodu. Cibuli si nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na lžičce oleje. Následně k cibuli přidáme uvařenou kari rýži, hrášek, sójovou omáčku a veškeré koření. Po 5 minutách opékání přidáme vaječnou omeletu a maso  obrané z uzené makrely.
  3. Prohřejeme za občasného míchání ještě 8 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)