pondělí 11. února 2013

Hrachová kaše s uzeným tofu

Byla jsem překvapená, jak dobře to chutná:)

Co potřebujeme (5-6 porcí):
  • 2 balení uzeného tofu
  • 3 hrnky  žlutého hrachu
  • větších brambor
  • 3 lžíce celozrnné mouky
  • 1-2 lžíce másla
  • 4 stroužky česneku
  • 3 ks bobkového listu
  • majoránku
  • sůl, pepř


Alespoň 6 hodin předem namočený hrách  si dáme vařit do hrnce s osolenou vodou a bobkovým listem. Mezitím si očistíme brambory a nakrájíme je na drobné kostičky. Po deseti minutách vaření je přidáme k hrachu.Dále si na pánvi rozpustíme máslo a přidáme k němu celozrnnou mouku. Jakmile takto připravená jíška ztmavne, přidáme ji do hrnce k hrachu společně s nastrouhaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.Jakmile je  všechna voda vyvařená, odstavíme kaši z plotny, vyjmeme bobkový list a z poloviny ji rozmixujeme ponorným mixérem. Za stálého míchání ještě pět minut prohříváme na plotně.
Tofu si nakrájíme na plátky a zlehka  je opečeme na teflonové pánvi. Osmahnuté tofu podáváme s kaší a nakládanými okurkami. Ke kaši si můžeš udělat  např. i volské oko nebo kvalitní párky. Kdo má rád tuto kombinaci- může ke kaši přikusovat chleba.   

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)